Over Haai Sensitive


Mijn naam is Sandra Schot- van Baar

 

 Moeder, echtgenieter, juf, talentenfluisteraar en nog veel meer.

In 2013 startte ik met Haai Sensitive om hoogsensitieve kinderen te begeleiden. In de loop van de jaren heb ik veel geleerd, ben ik gegroeid en ontdekte dat mijn missie in de wereld verder reikte dan wat ik op dat moment aan het doen was.

 

Begin 2019 heb ik dan ook de knoop doorgehakt en gestopt met mijn bedrijf zoals het op dat moment was. In mijn leven was er een  hoop gaande. Het voelde alsof ik stil stond maar alles om mij heen wervelde. Het was een interessante storm.

 

Langzamerhand werd ik mij bewust van hetgeen ik wilde gaan doen met mijn bedrijf. En eind 2019 ontstond de eerste brainstorm sessie. Ik laat me leiden door de energie van creatie. Dat wil zeggen: ik weet nooit waar ik heen ga, maar ik voel een energie die goed voelt en ik volg op elke kruising die energie. Dat heeft me heel wat moois gebracht.

 

Uiteindelijk werd het helder en begin 2020 ben ik gestart met de voorbereidingen van dit alles. Mijn doelstelling is: mensen begeleiden in het ontdekken van hun zelfbewustzijn. Zelfbewustzijn is het besef van eigen kracht en waarde. Dat betekent dat ik mensen wil helpen om beter in hun lijf te zitten, gelukkig te zijn in hun werk, vertrouwen te krijgen in zichzelf en hun eigen talenten ontdekken.

Een van de eerste cursussen die ik maak gaat over afvallen.

Lees hieronder mijn Facebook post van 29 april 2020.

 

Afvallen... Iets wat ik vanaf mijn 14e al wilde. Mijn lijf was te dik, niet mooi genoeg. Dieet na dieet heb ik geprobeerd maar tevergeefs. Net als zoveel andere mensen kwam ik uiteindelijk meer aan dat dat ik in eerste instantie was afgevallen.

Op een gegeven moment was ik het zat en ik nam de beslissing om nooit meer op dieet te gaan. Diëten werkte niet en waarom zou ik diezelfde deur iedere keer opnieuw openen?

Ik realiseerde me dat er meer aan de hand was. Mijn overgewicht was een symptoom. Ik had, vrij letterlijk, een muur om mijzelf heen gebouwd. Waarom had ik dat nodig? Omdat ik onzeker was, gekwetst en ik had een laag zelfbeeld.

Ik bedacht dat ik vreselijk onaardig tegen mezelf was. Veroordelend, negatief over mijn uiterlijk, en op het moment dat ik me realiseerde, hoe lelijk ik eigenlijk tegenover mezelf deed, schrok ik daarvan. Ik zou een vriend nooit zo behandelen zoals ik mijzelf behandelde. Ik zou nooit die dingen zeggen, die ik tegen mezelf zei.

Dat was voor mij het omslagpunt. Ik besloot mijn eigen beste vriend te worden. Ik sprak vriendelijk tegen mezelf, veranderde mijn manier van denken en al snel merkte ik, dat ik beter in mijn vel kwam te zitten. De spanning was er af. Ik merkte dat ik zekerder werd, omdat ik mijzelf in elke moeilijke situatie rugdekking gaf. Ik kon van mezelf op aan. Ik zorgde voor mezelf, ik troostte mezelf met woorden of een aai als ik dat nodig had en boven alles was ik liefdevol.

En wat gebeurt er? Vanuit die liefde, ben ik voor mijzelf gaan zorgen. Ik kom voor mezelf op, ik maak andere keuzes en nu ben ik aan het afvallen. Niet omdat ik dat wil, omdat ik het nodig heb, zoals voorheen maar als een bijproduct van mijn zelfbewustzijn.

Hoe bijzonder. Het is oké als ik gewicht verlies en het is oké is als dat niet zo is. Omdat ik mijn eigen waarde niet meer ophang aan mijn uiterlijk. Ik hang mijn eigen waarde op aan de vriendschap die ik met mijzelf heb gesloten. Ik waardeer mijn lijf oprecht, hoe ze er ook uit ziet. En dat is het grote verschil.

Dus dat wil ik iedereen meegeven: Wees je eigen beste vriend.

Sandra Schot van Baar